Services

Intelligent realkredit overvågning

Du kan ikke selv overvåge dit realkreditlån, med mindre du har et IT-system. Det har vi brugt mere end 15 millioner kr. på at udvikle. Det havde vi ikke gjort, hvis det ikke var nødvendigt.

Realkreditovervågning er komplekst, fordi det er et samspil mellem kurser, tid, renter og historiske konverteringer.

En væsentlig del af realkreditovervågning er at en konvertering ikke står alene. Den skal opfølges af flere, og her er tiden en afgørende faktor. Hvis du i en periode har betalt 3% i stedet for tidligere 2%, skal der selvfølgelig tages højde for dette. Og så har du i øvrigt ikke betalt 3%, da du har haft en gældsreduktion, hvilket giver en anden effektiv rente. Er du forvirret nu? Det er præcis derfor du har brug for en rådgiver og et IT-system. Du skal jo heller ikke kunne bygge din bil selv, men bare køre den.

Nedenfor introducerer vi dig til teorien bag realkreditovervågning gennem konverteringstrekanten. For at gøre det forståeligt, har vi undladt tiden som faktor.

Konverteringstrekanten®

Renten bevæger sig hele tiden, og det kan du udnytte. Når renten stiger, kan du få en kursgevinst, og når renten falder, kan du få en rentegevinst. Så når du konverterer både op og ned, så får du begge dele. Lavere gæld og lavere ydelse. Vi kalder det en konverteringstrekant®.

Konverteringstrekanten® i praksis

Lad os kigge på et eksempel på, hvordan konverteringstrekanten® fungerer i praksis:
Hvis boligkøberen havde beholdt det oprindelige 2 % lån, ville gælden være på 2.889.000 kr., og nettoydelsen ville være 10.971 kr. pr. måned. I eksemplet ovenfor er gælden reduceret med 102.000 kr. (2.889.000 – 2.787.000), og nettoydelsen med 387 kr. pr. måned. Gældsreduktionen på 102.000 kr. svarer til en opsparing på 5.666 kr. pr. måned. Eksemplet er lavet uden omkostninger, som afhænger af tidspunkt for konvertering mm. Når du konverterer op i rente, så reducerer du gælden. Når du konverterer ned i rente, så reducerer du renteudgiften. Når du gennemfører en konverteringstrekant® reducerer du både gæld og renteudgift.